Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] Mapy i ich tryby

Karol22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3Oyvc.png

Siemka dziś zaprezentuję wam mój tutorial o mapach i dostępnych trybach w grze Arctic Combat

Na początek mapa : New York ( Nowy York )

ibump4q0GbAkvM.jpg

Opis mapy : Fajna mapa, która gwarantuje kilka dobrych miejsc do kampienie ze snajperką, ale także szybką i dynamiczną rozgrywkę z bronią typu smg, czyli MP5 czy UMP bądź Uzi.

Dostępne tryby : Search and Destroy czyli znajdź i zniszcz. Tryb polega na zajęciu bs'a i podłożenia na nim bomby.

Team Deathmatch czyli normalna rozgrywka na fragi za jedno zabójstwo dostajemy 10 pkt. a za asyste do 5. Rozgrywka trwa do zdobycia danej ilości pkt. bądź do zakończenia limitu czasu przeznaczonego na daną rundę.

Team Deadmatch Bot to samo co wyżej tylko drużyna graczy zbiera się i gra przeciwko Botom sterowanym przez Sztuczną Inteligencję.

Dominate czyli dominacja tryb polega na zajęciu miejsc na mapie tzw. flag, za przejęcia dostaje się fragi czyli pkty.

Dominate Bot to samo co wyżej tylko drużyna graczy zbiera się i gra przeciwko Botom sterowanym przez Sztuczną Inteligencję.

Moja ocena mapy : 9/10

Dodatkowo : Polecam tą mapę na gry klanowe, jeden dobry i ogarnięty snajper da wygraną całej drużynie.

Drugą mapą jest śnieżna mapa : Arctic Wind

ibdYwQGEbjuexu.jpg

Opis mapy : Jest to interesująca mapa z kilkoma ważnymi miejscamy strategicznymi dobra zarówno dla snajpera jak i dla normalnego żołnierza z Ak czy m4'ką.

Dostępne tryby : Search and Destroy czyli znajdź i zniszcz. Tryb polega na zajęciu bs'a i podłożenia na nim bomby.

Team Deathmatch czyli normalna rozgrywka na fragi za jedno zabójstwo dostajemy 10 pkt. a za asyste do 5. Rozgrywka trwa do zdobycia danej ilości pkt. bądź do zakończenia limitu czasu przeznaczonego na daną rundę.

Team Deadmatch Bot to samo co wyżej tylko drużyna graczy zbiera się i gra przeciwko Botom sterowanym przez Sztuczną Inteligencję.

Dominate czyli dominacja tryb polega na zajęciu miejsc na mapie tzw. flag, za przejęcia dostaje się fragi czyli pkty.

Dominate Bot to samo co wyżej tylko drużyna graczy zbiera się i gra przeciwko Botom sterowanym przez Sztuczną Inteligencję.

Moja ocena mapy : 8/10

Dodatkowe informacje : Polecam na niej ostrożną grę po obu stronach, jest kilka długich dystansów gdzie full auto nie opłaci się i zaowocuję ujawnienie naszej miejscówki i soczystym headshot'em w naszą stronę.

Następną mapą jest : Boots Camp

ie1ATkyqGGztS.jpg

Opis mapy : Jest to symetryczna mapa, więc drużyna którą gramy nie daje nam przewagi. Na mapie rozmieszczone są 2 rakietnicy i każdy kto umie je "obsługiwać" zrobi z nich użytek.

Dostępne tryby : Team Deathmatch czyli normalna rozgrywka na fragi za jedno zabójstwo dostajemy 10 pkt. a za asyste do 5. Rozgrywka trwa do zdobycia danej ilości pkt. bądź do zakończenia limitu czasu przeznaczonego na daną rundę.

Moja ocena mapy : 5/10

Dodatkowe informacje : Mapa według mnie jest robiona na szybko i szału nie robi. Polecam na niej rush z SMG.

Czwartą mapą jest : CQB house

irAr5tpqA8V7S.jpg

Opis mapy : Fajna, szybka i miła. Mapa jest nastawiona na grę w zwarciu czyli na krótki dystans. Według mnie tylko najlepsi snajperzy dadzą sobie z nią radę.

Dostępne tryby : Team Deathmatch czyli normalna rozgrywka na fragi za jedno zabójstwo dostajemy 10 pkt. a za asyste do 5. Rozgrywka trwa do zdobycia danej ilości pkt. bądź do zakończenia limitu czasu przeznaczonego na daną rundę.

Moja ocena mapy : 10/10

Dodatkowe informacje : Moja ulubiona mapka

:) Polecam na niej rush z SMG bądź z ak'aczem czy pistoletem o nazwie deagl.

Piątą mapą jest : Downtown

ibu8CYyaRU4dXX.jpg

Opis mapy : Przyjemna mapka można sobie troszkę pokampić, lecz ja jak to na miasto przystało polecam grę offensywną z ak bądź scarlem.

Dodatkowe informacje : Jedna z lepszych i bardziej dopracowanych map.

Szóstą mapą jest : Mist

1354899717_1426_Mist.jpg

Opis mapy : Fajna mapa, symetrycznie ułożona. Można pokamić

<3, lecz uważajcie na granaty wroga.

Dostępne tryby :

Dodatkowo : Nie polecam bocznych wejść do pola walki, 1 granat i leżycie ;). Mobilność na tej mapie to złoty środek.

Siódmą mapą jest : Mist

11_Maps12.jpg

Opis mapy : Mapa z kosmosu, symetrycznie ułożona. Panowie z Webzena chyba na haju ją robili

^^.

Dostępne tryby :

Rocket launcher battle polega na TDM czyli Team DeathMatch tylko że w swoim ekwipunku mamy zamiast broni podstwowej (primary ) bazookę AT-4 a reszta jest zwykła taka jak w INVENTORY ( inwentarzu, ekwipunku ustawicie )

Tak się ona prezentuję :

At4-400.jpg

Moja ocena mapy : 2/10

Dodatkowo : Mapa na której mamy zmniejszoną grawitację oraz macie małą szansę do przeżycia w śród tych morderczych rakiet.

Ósmą mapą jest : Silo

c7b9515ce00e995036e352bc62188575714.jpg

Opis mapy : Jest ona na "powietrzu", lecz większość akcji rozgrywa się w budynku. Dobrze zrobiona mapa z wieloma szczegółami

:) idealnie komponuje się na zwykły TDM jak i na SnD ;)

Dostępne tryby :

FFA czyli DeathMatch tryb rozwałki o "puchar sołtysa" i "uścisk dłoni Prezesa" czyli każdy na każdego.

Search and Destroy czyli znajdź i zniszcz. Tryb polega na zajęciu bs'a i podłożenia na nim bomby.

Moja ocena mapy : 9/10

Dodatkowo : Miła mapa na kampienie z respa każda strona ma tam szanse. Liczy się refleks i umiejętność operowania granatami.

Sam oceń mapę : Od zera do dziesięciu

New York :
Arctic Wind :
Boots Camp :
CQB house :
Downtown :
Mist :
Bing Bang :
Silo :

Możesz dopisać uzasadnienie :)

Podobał się poradnik? Wniósł coś? Lubie to!

//Planowane jest przeze mnie dodanie Paczek które możemy zdobyć za zabijanie, screeny z lotu ptaka na mapkę i reszty map.

Proszę także o ocenienie mojego tutoriala.

///Edit dodano : Silo, Bing Bang i mist. 20 grudnia.

///Edit dodano : Oceń mapy ! 20 grudnia.

///Edit Dodano mapa Silo zdjęcie.

Opublikowano

Tak jak napisałem wyżej.

//Planowane jest przeze mnie dodanie Paczek które możemy zdobyć za zabijanie, screeny z lotu ptaka na mapkę i reszty map. Proszę także o ocenienie mojego tutoriala.

Spróbuję dokończyć ten temat do końca jutrzejszego dnia.

@conor

Dzięki za opinię :) napewno motywująca ;)

Opublikowano

ibump4q0GbAkvM.jpg

Beka, dopiero teraz zwróciłem uwagę, że na tym SS'ie tam w oddali jest autobus, a normalnie w grze jest tam kontener zamiast właśnie tego autobusu xD

91041133664860587265.png
Created by

Opublikowano

W sumie dobrze, że tego autobusu tam nie ma, bo pewnie dałoby się do niego wejść, i by 100% snajperzy tam byli ;x

91041133664860587265.png
Created by

Opublikowano

Nie spamujcie panowie, bo dostaniecie po 5%.

Co do tuta to dobry, prawie całkowicie zgadzam się z tymi opisami mapek, graczom zaczynającym dopiero grę w AC na pewno ułatwi to grę.

Opublikowano

1. To ja zaczne się przyczepiać do TuT'ka. Po co opisujesz tu dodatkowo tryby rozgrywki, skoro już jest od tego poradnik ?

Wystarczy, że wypiszesz dostępne tryby i gotowe.

2. Czemu obrazki tamtych map wziąłeś z gry Battle Territory Online, czyli wersji tajwańskiej/koreańskiej gry AC ?

Teraz wygląda słabo, bo jedne mapy mają takie obrazki a drugie takie ;x

91041133664860587265.png
Created by

Opublikowano

W twoim tutku też są z battle terrority :) to po 1, zrobiłem lepszy tutek i czepiasz się :PP

Nazwa poradnika Mapa i ich tryby początkująca osoba na forum i w grze nie musi odrazu zapamiętać co to SnD czy TDM a, jeśli napiszę na początku a później będę pisał skrótowo to nie ogarnięte osoby, bądź po prostu nowe będą latać w górę i w dół poradnika ;)

Zdjęcia chyba nie są złe lecz mogę zmienić ale to jak do domu wrócę :)

Opublikowano

Lekko nie przydatne ponieważ nowi i tak kapują mapy , ale opisy trybów i ss są spoko.

Wszystko estetyczne i ładnie zrobione widać że sie napracowałeś

Leci LIKE

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Okey obczaisz mapę, ale to może po 5 grze ;) albo jak będzie trudniejsza po 7,8,10 :) Więc dla "nowego" myślę, że coś da ;P

Dzięki za lajka :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...